40 jarig jubileum Luchthavenpastoraat Schiphol

Het Luchthavenpastoraat bestaat in 2015 40 jaar. Dit jubileum werd op 26 juni 2015 in een speciale bijeenkomst op Schiphol gevierd.  Diverse sprekers waren uitgenodigd om hun visie te geven over het Luchthavenpastoraat. De volgende sprekers gaven inleidingen over het crisispastoraat en over het flitspastoraat, zoals dat bij de drie luchthavenpastores en de 26 vrijwilligers wordt gepraktiseerd:

Van 3 sprekers is de tekst van hun presentatie beschikbaar en in te zien. Klik hier voor de tekst van Dr. Jorien Holsappel. Klik hier voor de tekst van Drs. Corine van der Loos. Klik hier voor de tekst van Mgr. Dr. Dick Schoon.

De secrearis van de raad van kerken, de heer Klaas van de Kamp, maakte een korte samenvatting van deze jubileum bijeenkomst. Klik hier om deze samenvatting te openen.

 

Oase in een miljoenenstadoase600P

 

Tijdens deze feestelijke bijeenkomst werd een boek gepresenteerd getiteld 'Oase in een miljoenenstad', waarin verhalen van het luchthavenpastoraat zijn vastgelegd. De mensen zijn de software van Schiphol. Zowel bij individuele incidenten als ingrijpenden noodgevallen is het Luchthavenpastoraat betrokken om hulp te bieden aan hen die dat nodig hebben. De pastores en vrijwilligers van het Luchthavenpastoraat strekken iedere dag hun hand uit, geven troost, inzicht of praktische hulp. 

De pastores nemen ons in dit boek mee op hun tocht die ze dagelijks maken langs de pieren en de wachtkamers van Schiphol. Het is een tocht die al veertig jaren gaande is.

Het  boek "Oase in een miljoenenstad" kan worden besteld door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. waarin u aangeeft dat u dit boek wilt bestellen met vermelding van uw naam en adres gegevens.

De prijs van het boek, inclusief verzendkosten, is €16,50. Nadat dit bedrag is overgemaakt wordt het boek zo snel mogelijk naar u verstuurd. De gegevens voor het overmaken van €16,50 zijn: